2 Ekim 2010 Cumartesi

ipl lazer epilasyon nedir

IPL (Intense Pulsed Light) sistemleri 515 - 1.200 nm. dalga boylarında, polikromatik ışığı yayan, oldukça yüksek yoğunluklu kaynaklardır. Hedef dokuların değişik absorbsiyon düzeylerinden dolayı uygun dalga boyları seçilebilir. Dalga boyu sadece absorbsiyon davranışını tayin etmekle kalmaz, aynı zamanda ışık penatrasyonunun derinliğini de belirler, penatrasyon dalga boyu ile birlikte artar. Değişik filtrelerden yararlanılarak, optimal dalga boyu spektrumu, kıl folikülleri, pigmentli yapılar, farklı derinlik ve genişlikteki damarlar gibi hedef yapıyı etkileyecek şekilde filtre edilebilir. Yan etkileri azaltmak için dalga boyu deri tipine göre ayarlanabilir.

Epilasyon amacıyla IPL uygulaması diğer yöntemler arasında zamanla daha popüler olmaktadır. Deneyimli kişilerce kullanıldığında lazer tedavi yöntemlerine karşı çok önemli bir alternatiftir. Çünkü bu yöntemin noninvaziv olması, değişik deri ve kıl tipine yönelik çok yönlülüğü, güvenilirliği ve kullanım kolaylığı gibi avantajları vardır.

Fotoepilasyon yöntemi olarak IPL, uzun süreli ya da kalıcı tüy giderilmesi için uygulanmaktadır. Mekanizması selektif fototermolizise dayanır, yani foliküler melanin ana hedef durumundadır. Kıl şaftında yer alan melanin, termal enerjiye dönüştürülen ışık enerjisini absorbe eder ve böylece kıl folikül yapısında hasara neden olur.

0 yorum:

Yorum Gönder